Bananrulltårta

Serverar: 8-10 portioner

En tårta som även gör succé på ett barnkalas!!!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Fyllning och garnering
  • 3 dl tjock grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 bananer
  • Choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de båda mjölsorterna, blandade med bakpulvret och kakaon. Bred ut smeten i en väl smord form, som man gör av smörgåspapper, dvs en form ca 25x35 cm i en långpanna.
    2. Grädda kakan i 250 grader ca 5-8 min.
    3. Stjälp upp kakan på väl sockrat smörpapper. Täck den kallnade kakan med tunt skivade bananer och lägg ovanpå dessa hälften av den vispade grädden, smaksatt med vanilj.
    4. Rulla ihop kakan och bred resten av grädden utanpå kakan och garnera med lövtunna chokladbitar eller hyvlad blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben