Bananrulltårta med tryffel

En kalasgod tårta med ett lock av marsipan

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 2 tsk vaniljsocker eller
  • 1 msk konjak
  • 1-2 bananer
  • Garnering
  • 1 gult masipanlock
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 250 grader Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Bred ut i bakpappersklädd långpanna. Grädda ca 5 minuter. Strö socker över ytan och stälp upp kakan. Dra försiktigt loss papperet. Låt svalna under långpannan.
    2. Koka upp grädden. Bryt i chokladen och låt den mjukna. Ta bort från plattan. Tillsätt vaniljsockret eller konjak och rör om ordentligt. Låt svalna. Bred chokladkrämen över kakan. Lägg på skivade bananer. Rulla ihop och låt ligga invirat i papperet en stund. Kavla ut marsipanlocket så stor att det räcker till hela tårtan. Rulla in den. Dofta lite kakao över

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben