Tryffel med smak av lakrits

Serverar: 20 portioner

Mörk choklad + lakrits = kärlek!

Ingredienser

  • 200g mörk choklad, gärna 70% eller mer
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl fint krossade Turkisk Peppar-karameller
  • 1 msk flingsalt
  • Instruktioner

    Hacka chokladen i mindre bitar och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen och rör tills allt smält och blandat sig väl. När tryffelmassan svalnat något blandar du i godiset och slår upp i en form klädd med plastfilm. Låt tryffeln stelna i kyl över natten och skär den sedan i små fyrkantiga bitar. Dekorera varje tryffelbit med en saltflinga vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imellis 15 januari 2010

    Tack för jättegott recept! Gav bort till min mamma som julklapp och de blev mycket uppskattade!

    vadell 2 januari 2014

    Jag doppade mina i vit choklad, blev en kanonblandning av sött och salt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben