Enklaste tryffeln

En snabb och enkel tryffel med många smaker att välja på. Jag smaksatte med hallonmarmelad. Men jag fick ha tryfflarna på ett fat i frysen i två dygn innan dom hade tagit ihop ordentligt, så att man kunde vecka ut folieformen och få en fin chokladbit. Men tryfflarna var värda att vänta på. Blir 50-60 st.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g fin mjölkchoklad eller mörk choklad
  • Smaksättare
  • 1 dl fin hallonmarmelad
  • 10 droppar pepparmyntsolja
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
  • 2 msk espressokaffe
  • Rivet skal från 1 apelsin
  • 50 g nougat
  • 50 g mandelmassa
  • ½ dl hackade polkagrisar
  • Tillbehör
  • Små formar av aluminium
  • Instruktioner

    1. Ställ formarna tätt på en bricka.
    2. Värm grädden i en liten kastrull tills den precis börjar bubbla. Ställ av pannan från värmen.
    3. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör om tills chokladen helt har smält.
    4. Smaksätt tryffeln med något du gillar bland de föreslagna smaksättarna. Häll upp tryffeln i formarna.
    5. Garnera ex med nötter eller vackert strössel. Låt tryffeln stelna helt. Förvara den i burk med lock i kylskåpet.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Michael Björklund Årets kock 2000
    Spänningen var hög och framtiden står på spel för de 6 finalisterna...

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Mat i New York
    Amerikansk mat är väl inte direkt känd som den mest kulinariska upplev...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben