Chokladmint tryffel

Serverar: 1 portioner

Tid: 4 timmar 20 minuter

Underbar chokladmint tryffel Detta grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med till exempel chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma.

Ingredienser

  • 250 g kvalitetschoklad 70 %
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 msk smör
  • en nypa flingsalt
  • några droppar pepparmynts olja
  • florsocker till rullning
  • Instruktioner

    Det går även att rulla tryfflarna med olika smaksatta sockersorter eller kakao. Jag brukar rulla i råsocker blandat med stött kardemumma, strösocker med rivet citronskal som stått framme och torkat, råsocker och kanelblandning eller apelsinsocker. Bara fantasin sätter gränser. 1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. 2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa. 3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, mixa. 4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar. 5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben