Serverar: 1 portioner
Tid: 4 timmar 20 minuter
Underbar chokladmint tryffel Detta grundrecept på tryffel går att variera i massor av olika goda smaker. Istället för pepparmyntsolja kan man smaksätta med till exempel chili och kanel, rivet citronskal, björnbär, mörk rom, whiskey, ingefära, pepparkakskryddor eller krossad kardemumma.
Det går även att rulla tryfflarna med olika smaksatta sockersorter eller kakao. Jag brukar rulla i råsocker blandat med stött kardemumma, strösocker med rivet citronskal som stått framme och torkat, råsocker och kanelblandning eller apelsinsocker. Bara fantasin sätter gränser. 1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. 2. Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa. 3. Smaksätt med pepparmyntsolja efter smak, mixa. 4. Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar. 5. Rulla chokladen till kulor (tryfflar) och rulla dem i florsocker.