Tryffel med apelsin och kanel

Serverar: 25 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 250 g fazer ögon mörk choklad eller ljus choklad
  • 0,75 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 70 g smör
  • 1 apelsin (fint rivet skal av en apelsin)
  • 1 tsk kanel
  • Topping
  • 100 g fazer ögon block mörk
  • Instruktioner

    1. Tryffel: Koka upp grädde, kanel och socker. Tillsätt fint hackad choklad och apelsinskalet. Rör till en slät massa, tillsätt rumsvarmt smör och rör slät. Häll upp i en form och ställ kallt. När chokladen stelnat gör kulor med hjälp av ett varmt kuljärn eller en tesked. Ställ kallt och låt dem stelna ordentligt.
    2. Topping: Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad. Doppa sedan kulorna i den smälta chokladen. Lägg dem sedan på ett smörpapper och låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Champagne - Kombinera det bästa med det bästa
    Vissa njutningsmedel har blivit klassifierade som högtidssymboler o...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben