Kycklinggryta med apelsin och kanel

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Kan frysas En härlig gryta, kryddad med julkryddor som apelsin, kanel och saffran. Kan lagas ett par dagar i förväg, både för bekvämlighet och för att smakerna ska mogna. Servera gärna med couscous.

Ingredienser

  • 1 stor apelsin
  • 4 msk vitt vin
  • 1 kanelstång eller 1 tsk mald kanel
  • 4 kycklingbröstfiléer, ca 500 g
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Ev 2-3 kryddnejlikor
  • Ev ½ förp saffran (à 0,5 g)
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 1 tsk flytande honung
  • Några droppar tabascosås
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Tvätta apelsinen. Riv eller strimla det yttersta av skalet. Pressa ur saften. Blanda skal, saft och vin i en skål. Lägg i kanelen.
    2. Skär kycklingfiléerna i 2½ cm bitar. Lägg dem i apelsinblandningen och blanda om. Täck över och låt stå att marinera ca 1 tim.
    3. Lägg lök, vitlök, nejlika, saffran, tomater och honung i en kastrull. Låt det koka på svag värme ca 20 min tills lite av vätskan har reducerats.
    4. Höj värmen något och blanda ner kyckling och marinad. Låt grytan koka upp igen och sedan koka tills kycklingköttet är helt genomkokt, ca 10-12 min. Smaksätt med tabascosås, salt och peppar. Strö över persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben