Amoretto tryffel

Serverar: 40 portioner

jul godis

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker
  • 100 g mörk choklad (minst 50 % kakaohalt)
  • 2 msk Amaretto eller annan god likör eller konjak
  • kakao att rulla i eller blockchoklad som topping
  • Instruktioner

    Börja med att koka upp vispgrädde och florsocker i en kastrull. Ta bortkastrullen från värmen och lägg i chokladbitarna. Låt det smälta ihop.Låt stelna i kylen 1-2 timmar. Forma sedan till runda kulor med hjälpav en tesked eller ett varmt kuljärn. Vill du ha choklad som toppingsmälter du försiktigt chokladen i ett vattenbad. Doppa sedan kulorna iden smälta chokladen. Låt stelna i kylen ett tag till. Istället förchokladtopping kan du rulla de stelnade kulorna i kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben