Banansockerkaka

Tid: 40 minuter

En mycket god banansockerkaka som vår släkt bakat i flera generationer, mycket saftig och god!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 övermogna bananer
  • 4 msk grädde
  • ½ dl margarin (ca 50 g)
  • 2,25 dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst (fluffigt). Mosa bananerna till en lös smet på t. ex. en tallrik. Rör sedan ner de mosade bananerna, grädden, och smöret i äggen.
    2. Blanda alla torra ingredienser, och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben