Florsockerpudrad banansockerkaka

Tid: 50 minuter

God kaka gjord på 'glada' bananer (de bruna bananerna som någon sällan vill äta upp).

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 mosade bananer
  • 50 g smält smör
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Florsocker att pudra över
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, smöra och bröa en form. Mosa bananerna på ett fat, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner dem i äggsmeten. Tillsätt mjölken och smöret samt bananerna och blanda väl.
    3. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 40 minuter (känn med sticka så kakan inte är kladdig).
    4. Stjälp upp på fat och låt kakan svalna under formen. Pudra på florsocker, bita upp kakan och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben