Barnens kladdkaka

Serverar: 30 portioner

Långpannekaka som påminner om kladdkaka.

Ingredienser

  • 450 g smält smör eller margarin
  • 7 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 6 st ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2,25 dl kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 näve non stop
  • Instruktioner

    Vispa ägg & socker. Blanda i övriga ingredienser- förutom non stopen - & rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en stor långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda först kakan ca 10 min i 175 graders ugn. När det blivit lite yta på kakan tag ut den, sprid ut nonstop över hela kakan & sedan snabbt in i ugnen igen. Grädda ytterligare 5-10 min. Kakan ska vara lite kladdig när den tas ut. Om man inte vill "joxa" med att ta ut kakan i "halvtid" kan man antingen lägga på non stopen innan man ställer in kakan i ugnen - de kommer då hamna inuti kakan - eller fästa dem med hjälp av smält choklad på den klara, avsvalnade kakan. Skär i rutor.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Bryggbagarn 9 maj 2010

    Gjorde denna på jobbet, den blev riktigt bra och omtyckt. Såg trevlig ut med lite färgade nonstop på, tog ut efter tiden som stod i receptet och lade på nonstop. Kändes lite nyttigare med havregryn i smeten. Kommer absolut att göra igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben