Basilikasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Med mozzarellahjärtan. Vackert !

Ingredienser

  • 3 medelstora potatisar (ca 450 g)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 9 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 kruka bailika
  • 1 dl riven parmesan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Garnering
  • 125 g mozzarellaost
  • basilikablad
  • Instruktioner

    Skala och tärna potatisen.Stek vitlöken glansig i smör i en stor kastrull. Häll i potatisbitarna och låt dem fräsa med utan att ta färg. Häll i grönsaksbuljongen och sjud ca 15 min, med lock till potatisen är mjuk. Mixa till puré med stavmixer. Tillsätt grädde och koka upp soppan. Plock av alla bladen från en basilikaplanta, spara några till garnering, och lägg resten i en mortel. Gnid sönder bladen med mortelstöten så att den gröna klorofyllen kommer ut. Häll basilikamoset ooch parmesanosten i soppan och blanda. Smaka av med salt och peppar. Skär mozzarellaosten i skivor. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått och lägg dem försiktigt i soppan så flyter de. Strö över några hela basilikablad och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    stunberg 13 december 2010

    Jättegott. Jag gjorde inga hjärtan av osten, bara hade den i bitar.

    pihal 10 april 2011

    Den här soppan blev jag bjuden på i helgen hos goda vänner. Den gjorde succe hos alla runt bordet. Jag tycker att den kanske passar bäst som en förrätt. För mig är den en klar femma. Mvh pia

    pihal 18 maj 2011

    Jättegod soppa som jag blev bjuden på hos en kompis som förrätt. Jag kommer absolut att göra den själv hemma. 4,5 stjärna från mig. Mvh Pia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben