Krämig tomat- och basilikasoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smaka den här mustiga och värmande tomatsoppan - en gammal favorit som kommer att älskas på nytt. 95 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 15 g smör
  • 500 g krossade tomater på burk
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 tsk flytande honung
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk hackad basilika
  • 3 msk matlagningsgrädde, 15 %
  • Salt
  • 8 basilikablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och tärna moroten fint. Smält smöret i en kastrull och fräs lökhacket och morotstärningarna under omrörning i två minuter.
    2. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, tomatpuré och honung. Krydda rikligt med nymald svartpeppar. Koka upp, lägg på locket till hälften och låt sjuda cirka 20 minuter tills grönsakerna blivit mjuka.
    3. Tillsätt den hackade basilikan i tomatblandningen och mixa sedan ordentligt i en mixer eller matberedare.
    4. Passera soppan genom en sil. Skölj kastrullen och häll sedan tillbaka soppan.
    5. Rör ner matlagningsgrädden och hetta upp. Smaka av med salt. Häll upp i fyra djupa tallrikar och garnera med basilikablad och nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben