BBQ-tofu

Serverar: 4 portioner

Tofu och grönsaker älskar att bada i marinad och ja, man kan göra det superenkelt för sig och bara köra på just en marinad. Eller så kan man satsa på en riktig BBQ-fest och köra en kryddig rub (som man gnider in i tofun) och en barbecuesås som man sedan penslar allt med under grillningen. Värt allt arbete, tro mig! Inte sugen på tofu? Testa valfritt vegokött, svamp eller fasta grönsaker som zucchini, aubergine, paprika...

Ingredienser

  • 400 g fast tofu
  • BBQ-rub
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk senapspulver
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • BBQ-sås
  • 2½ dl ketchup
  • 1 dl vatten
  • 3/4 dl farinsocker
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär tofun i tjocka skivor och lägg på en tallrik.
    2. BBQ-rub: Blanda ihop samtliga ingredienser till rubben och gnid in tofun i den. Plasta in och låt stå i kylskåpet i allt från 30 minuter till några timmar. Ju längre det får stå desto mer smak tar det åt sig.
    3. BBQ-sås: Blanda ihop ketchup, vatten, farinsocker, mörk sirap, äppelcidervinäger, paprikapulver och rivna vitlöksklyftor i en kastrull. Låt koka ihop i några minuter tills såsen tjocknar något.
    4. Pensla tofuskivorna med BBQ-såsen och lägg sedan på en het grill. Grilla tills det får fint med färg, vänd och pensla med ytterligare sås. Lägg över på ett serveringsfat och pensla eventuellt över resterande sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben