Bef Stroganov

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En läcker och lättlagad rätt - en tung rätt för hungriga magar om man väljer att servera kokta brödbollar till. Denna goda rätt tillägnades greve stroganov på 1800-talet och håller än.

Ingredienser

  • 600 g Oxfilé (entrecôte) i tunna skivor
  • 2 skivade gula lökar
  • 200 g färska champinjoner
  • Smör till stekning
  • 1 st ättiksgurka
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ tsk senapspulver
  • 2,5 dl Kalvbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • en skvätt sherry alt . pressad citron
  • Salt
  • vitpeppar
  • c:a 1 msk mjöl till redning
  • 2 st stora klyftade tomater
  • Instruktioner

    Skiva löken och bryn den, lägg sedan 50% av löken i en gryta. Häll över kalvbuljongen, och låt det små puttra. Tillsätt tomatpure/senapspulver. Skär ättiksgurkan i fina tunna skivor. Tillsätt sherry alt. pressad citron samt grädden Lite salt/vitpeppar och red av grytan Låt det gotta till sig lite. Lägg i tomat klyftorna. Skiva upp oxfilén i tunna skivor. Lägg sedan upp såsen på ett fat. stek oxfilén hastigt och lägg den över såsen, dekorera med resten av löken. Och servera direkt och gärna på ryskt vis med kokta brödbollar. Se mitt recept Semmel knödel. (som kommer)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben