Biff Stroganov till söndagsmiddag (Stroganoff)

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Ta dig litet tid och gör en omsorgsfull och god söndagsmiddag när regnet öser ner och du drar dig för att gå en promenad.

Ingredienser

  • 400 - 500 gr entrecôte eller annat fint fettfritt nötkött utan ben
  • 2-3 schalottenlökar i tunna skivor
  • 1-2 msk olivolja (i st. f. 3 msk smör)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1,5 - 2 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning i 7,5 dl kokande vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 ättiks- eller saltgurka
  • 150 gr inlagda rödbetor, som skärs i tärningar
  • Dev 1,5 dl matlagningsgrädde, kan lika bra uteslutas
  • Instruktioner

    1. Ansa köttet och skär bort hinnor och ev.synligt fett Skär köttet i små bitar Bryn i upphettad stekpanna i het olivolja Tillsätt den skivade löken, som ej får bli brun Tillsätt den tärnade inlagda gurkan Tillsätt den tärnade inlagda rödbetan Tillsätt tomatpurén Tillsätt senapen Salt och vitpeppar Späd på med kokande vatten, där buljongtärningen lösts upp. Låt småkoka under lock, gärna i stekpannan, i 15-20 minuter (Tillsätt matlagningsgrädde på slutet innan serveringen om du gillar kraftigare mat.)
    2. Servera gärna med potatismos eller pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kerstinlisbeth 10 november 2008

    Har kollat flera Stroganovrecept o där förekommer ingen rödbeta. Men det brukar jag ha i min Stroganov, så den kan väljas bort

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben