Benfri kotlett i gräddsås
En, enligt mig, mycket god och snabblagad rätt jag kom på häromdagen när jag hittade ett par bitar kotlett som blivit över i kylskåpet.
Ville dela med mig receptet till andra och kanske få den bedömd, här är ju perfekt att göra det.
Ingredienser
4 bitar benfri kotlett
Smör
Salt
Svartpeppar
Rosmarin
Basilika
Timjan
1 hackad klyfta vitlök
2 dl grädde
1 dl vatten
Grönpeppar
1 tsk Dijon senap
1 tsk svartvinbärs gelé
Instruktioner
- Bryn köttet i lite smör på båda sidor tills de fått lite färg krydda med salt och peppar.
- När de fått lite färg, sänk värmen och strö lite rosmarin, basilika, timjan över kotletterna. Lägg i vitlöken o låt den brynas lite lätt i smöret, vänd kotletterna.
- Häll i vatten, grädde, grönpeppar och klicka i senapen och gelén. Låt kotletterna puttra i detta ett tag på svag värme, smaka av. Häll vid behov i mer grädde.
- Serveras till ris och gärna en grönsallad med nån god vinägrett.
- Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (3)
Verkligen gott, och så enkelt! Hade benfria kotletter o visste inte vad jag skulle laga till! Kvällen räddad! Tack
Detta var sååå gott, såsen blev ljuvlig. Detta recept får du en klar 5:a för. Vi hade klyftpotatis till.
Tackar, kul att det gillas.