Benfri kotlett i gräddsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En, enligt mig, mycket god och snabblagad rätt jag kom på häromdagen när jag hittade ett par bitar kotlett som blivit över i kylskåpet. Ville dela med mig receptet till andra och kanske få den bedömd, här är ju perfekt att göra det.

Ingredienser

  • 4 bitar benfri kotlett
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rosmarin
  • Basilika
  • Timjan
  • 1 hackad klyfta vitlök
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • Grönpeppar
  • 1 tsk Dijon senap
  • 1 tsk svartvinbärs gelé
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i lite smör på båda sidor tills de fått lite färg krydda med salt och peppar.
    2. När de fått lite färg, sänk värmen och strö lite rosmarin, basilika, timjan över kotletterna. Lägg i vitlöken o låt den brynas lite lätt i smöret, vänd kotletterna.
    3. Häll i vatten, grädde, grönpeppar och klicka i senapen och gelén. Låt kotletterna puttra i detta ett tag på svag värme, smaka av. Häll vid behov i mer grädde.
    4. Serveras till ris och gärna en grönsallad med nån god vinägrett.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (3)

    Maga005 13 mars 2010

    Verkligen gott, och så enkelt! Hade benfria kotletter o visste inte vad jag skulle laga till! Kvällen räddad! Tack

    bitten56 6 januari 2013

    Detta var sååå gott, såsen blev ljuvlig. Detta recept får du en klar 5:a för. Vi hade klyftpotatis till.

    Brynolf55 9 januari 2013

    Tackar, kul att det gillas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben