Benfri kotlett i lergryta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Gillas av hela familjen.

Ingredienser

  • 1 kg skinkstek, benfri helkotlett eller benfri fläskkarré
  • 3 dl apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2-3 morötter
  • 1-2 purjolökar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i 30 min.
    2. Blanda apelsinjuice, soya och ingefära i en skål. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
    3. Skala och skär morötter i mindre bitar. Skiva purjolöken tunt.
    4. Lägg grönsakerna i botten på lergrytan. Lägg på köttet och häll marinaden över.
    5. Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader och låt stå 1 tim 45 minuter.
    6. Servera med potatis.
    7. Och om du vill ha sås till så red av "spadet" med lite mazenaredning och grädde.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (3)

    evaullabritt 9 december 2011

    Har testat idag. Tog saften från tre apelsiner samt skalet från två. Lade i en vitlök samt en gul lök också. Kryddade med lite svartpeppar. Toppengott och trevligt att använda lergrytan. Detta kommer jag att göra igen.

    dolores 6 december 2012

    Enkelt och mycket gott, kunde nog ha kortat ner tiden i ugnen lite.

    enAnnan 5 september 2013

    Enkelt, gott och älskar mat som sköter sig själv i ugnen. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben