Serverar: 4 portioner
Dillkött kokades förr nästan alltid av kalvkött med ben. Nu köper vi istället en skiva av lammsteken och skär köttet i bitar.
Skär köttet i grytbitar. Ta vara på mittbenet. Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Skär i bitar. Skala och skär moroten i slantar. Koka upp vatten, buljong, grönsaker, peppar, saltoch dillkvistar. Lägg i köttet och ben och låt allt småkoka under lock i 20 min. Sås: Häll 4 dl av buljongen från lammkoket i en kstrull. Vispa samman grädde och mjöl så att det blir helt slätt. Häll det i buljongen och låt koka upp under vispning. Smaksätt med ättika, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda några minuter. Lyft upp köttet och grönsaker med hålslev och lägg ner det i såsen tillsammans med dillen. Servera med tillbehören.
Tack för receptet, det låter gott :)