Benfritt lammkött i dillsås

Serverar: 4 portioner

Dillkött kokades förr nästan alltid av kalvkött med ben. Nu köper vi istället en skiva av lammsteken och skär köttet i bitar.

Ingredienser

  • 400-500 g lammstek (finns ofta skivad, färdigpackad)
  • 1 liten purjolök
  • 1 morot
  • 1 l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5-6 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • Några kvistar färsk dill
  • Sås
  • 4 dl lammbuljong
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald vitpeppar
  • ½ dl finhackad dill
  • Tillbehör
  • Nykokt färskpotatis
  • Sockerärter
  • Instruktioner

    Skär köttet i grytbitar. Ta vara på mittbenet. Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Skär i bitar. Skala och skär moroten i slantar. Koka upp vatten, buljong, grönsaker, peppar, saltoch dillkvistar. Lägg i köttet och ben och låt allt småkoka under lock i 20 min. Sås: Häll 4 dl av buljongen från lammkoket i en kstrull. Vispa samman grädde och mjöl så att det blir helt slätt. Häll det i buljongen och låt koka upp under vispning. Smaksätt med ättika, socker, salt och peppar. Låt såsen sjuda några minuter. Lyft upp köttet och grönsaker med hålslev och lägg ner det i såsen tillsammans med dillen. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2
    4.2
    5 min
    4

    Kommentarer (1)

    bikbok 2 mars 2011

    Tack för receptet, det låter gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben