Kall dillsås

Fisksås gjord på egen majonnäs.

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk vanlig senap
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm malen vitpeppar
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 2 dl crème fraiche el. turkisk yoghurt
  • ca 2 msk finhackad smörgåsgurka
  • Instruktioner

    Häll upp oljan i en liten kanna. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och peppar i matberedare. Häll ner oljan i en tunn stråle under tiden maskinen är igång, kör tills det blir en tjock majonnäs. Tillsätt den hackade dillen och crème fraiche, mixa samman till en fin sås som hälls upp i skål. Rör sist ner smörgåsgurkan. Ställ kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben