Bergis

Serverar: 2-3 portioner

gott och luftigt bröd ser ut som en pain riche och passar bra till soppa,frukost eller picknick

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 50 g margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 1/4 liter vetemjöl
  • Pensling o garnering
  • 1 ägg
  • vallmofrön
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke, smält margarinet och tillsätt vatten och mjölk värm till fingervarmt och rör ut de i jästen. Tillsätt salt och vetemjöl och låt jäsa i 30 minuter. dela degen i 2 eller 3 delar och forma till avlånga limpor och lägg på plåt med bakpapper och låt dom jäsa i 30 minuter. Pensla och garnera med ägg och vallmofrön och grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    walterego 3 juli 2012

    Bakade den här med dinkelmjöl samt tillsatte lite sirap. Kanongott! Dock saknar jag fortfarande den ultimata frallan. Fram tills dess blir det Bergis som bakas. Tack för ett jättegott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben