Biskopskaka

Den här kakan har min mamma fått av prostinnan Kerstin Vikström. Den som tycker om bittermandel är den ett gott val.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vaniljsocker
  • 25 st sötmandlar
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kall mjölk
  • 2 droppar bittermandelolja
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk pressad citron
  • Rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder Blanda mjöl, bakpulver , vanilj och den malda mandeln Blanda mjölk och bittermandeloljan. Blanda växelvis mjölblandningen med mjölkblandningen i smör socker blandningen. Grädda kakan i 200 grader tills den känns färdig Stjälp upp kakan och låt den kallna.
    2. Blanda glasyren och bred över den kalla kakan och strö över mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 6 januari 2009

    Verkar god, skall prova att göra den till helgen! Mvh Monika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben