Biskopskaka med bittermandel

Tid: 20 minuter

Det här receptet fick min dotter av min mamma för många år sedan mycket uppskattad

Ingredienser

  • 200 gr margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 1msk vaniljsocker
  • 25 sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl kall mjölk
  • 2 droppar bittermandel
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk pressad citron
  • Rostad mandelspån
  • Instruktioner

    1. Rör fett och socker poröst. tillsätt ägg ett i sänder .Blanda vetemjöl,bakpulver.vaniljsocker rör ner detta . Tillsätt mjölk och bittermandel. grädda i 175 grader i 50 minuter.
    2. Glasera kakan när den kallnat

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben