Sirapskaka

Serverar: 8 portioner

Förknippas ofta med julen men är lika god året om!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl mörk sirap
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 påse hackade apelsinskal
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 3 malda bittermandlar, kan uteslutas
  • 3 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kryddnejlikor
  • 1 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och sirap poröst.
    2. Blanda alla torra ingredienser, apelsinskal, mandlar och rör ner i äggsmeten. Tillsätt gräddfil och smöret. Blanda väl och häll i en smord och bröad form, ca 2 liter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 60 min. Låt stå några min innan den stjälps upp på ett galler.
    4. Om du väntar någon dag med att skära upp den så mognar kryddsmaken!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben