Sirapskaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Otroligt god mjuk kaka

Ingredienser

  • 1 dl ljus sirap
  • 3/4 dl strösocker
  • 125 g rumstempererat smör
  • 2 ägg
  • ½ dl gräddfil
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 1½ dl bär (valfri sort)
  • Instruktioner

    Rör sirap, socker och smör poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt det i äggsmeten tillsammans med gräddfil och bär. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 50 minuter, känn efter med en sticka. Serveras till kaffe eller saft.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben