Gammal goding som också kan bakas med torkade äppelringar, katrinplommon eller vad du nu har för torkad frukt i skafferiet!
Ingredienser
1 dl ljus sirap
3/4 dl strösocker
125 g smör
2 ägg
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl torkade aprikoser
Dekoration
1/2 dl torkade aprikoser
Sirap
Instruktioner
- Hacka aprikoserna.
- Rör sirap, socker och smör poröst
- Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
- Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt i äggsmeten tillsammans med gräddfil och torkade aprikoserna.
- Häll smeten i smord och bröad 1 1/2 litersform.
- Grädda kakan mitt i ugnen.
45-50 min
Ugn 175
- Stjälp upp kakan när den svalat lite.
- Dekoration
- Strimla aprikoserna och lägg dem på kakan.
- Ringla eventuellt över lite sirap
Liknande recept
Kommentarer (0)