Ljuvliga sirapskakor med ingefära
Det är svårt att motstå de här frestande ingefärskakorna. De är perfekta till fikat eller som sött tillbehör i lunchlådan. Från kortserien Lev Bättre.
Ingredienser
6 dl vetemjöl
2 tsk mald ingefära
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
50 g margarin
1 dl ljust muscovadosocker
1 ½ dl mörk sirap
1 ägg
Instruktioner
- Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned ingefära, bakpulver och bikarbonat. Vispa ihop margarin och socker till en porös smet. Vispa ned sirap och ägg.
- Rör ned mjölblandningen och forma degen till en boll. Slå in i plastfolie och kyl 15 minuter tills degen är fast. Dela degen i 4 lika stora bitar och forma varje bit till en rulle som är ca 15 cm lång och 4 cm i diameter. Slå in rullarna i plastfolie och kyl ytterligare 15 minuter tills de är fasta.
- Sätt ugnen på 175°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Skär varje rulle i 10 skivor och lägg skivorna på plåten. Grädda 8-10 minuter tills kakorna är gyllene runt kanten men fortfarande mjuka. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på galler före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)