Ljuvliga sirapskakor med ingefära

Serverar: 40 portioner

Det är svårt att motstå de här frestande ingefärskakorna. De är perfekta till fikat eller som sött tillbehör i lunchlådan. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk mald ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 50 g margarin
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 ½ dl mörk sirap
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned ingefära, bakpulver och bikarbonat. Vispa ihop margarin och socker till en porös smet. Vispa ned sirap och ägg.
    2. Rör ned mjölblandningen och forma degen till en boll. Slå in i plastfolie och kyl 15 minuter tills degen är fast. Dela degen i 4 lika stora bitar och forma varje bit till en rulle som är ca 15 cm lång och 4 cm i diameter. Slå in rullarna i plastfolie och kyl ytterligare 15 minuter tills de är fasta.
    3. Sätt ugnen på 175°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
    4. Skär varje rulle i 10 skivor och lägg skivorna på plåten. Grädda 8-10 minuter tills kakorna är gyllene runt kanten men fortfarande mjuka. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på galler före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben