Kryddiga sirapskakor

Serverar: 80 portioner

Det är viktigt att använda mörk sirap till de här kakorna för att få den rätta smaken. Vill man ha kakorna mindre söta kan man hoppa över sockergarneringen.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 1/4 dl socker
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 2 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm malen muskot
  • 2 krm salt
  • Ev garnering
  • Ca 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker och sirap och rör ihop till en smet. Låt svalna litet. Vispa upp äggen i en skål och rör ned äggen i smör- och sockerblandningen.
    2. Blanda vetemjöl med bikarbonat och kryddor i en separat skål. Blanda ned mjölblandningen i smeten, först hälften och sedan resten, och rör ordentligt. Smeten ska bli blank och smidig. Täck degen med plastfolie och låt stå svalt minst 2 timmar eller över natten.
    3. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar. Dela varje del i ca 20 delar i hasselnötsstora kulor. Rulla ev runt dem i en skål med socker. Lägg ut dem glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6-7 minuter eller tills de har fått fin ljusbrun färg.
    4. Låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben