Mazarintårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

God och lätt att göra

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 50 g sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 250 g Kesella Gourmet
  • Garnering
  • florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop alla ingredienserna till mördegen. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Fyllning: Mal mandeln. Blanda mandel, mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt Kesella och mjölblandningen. Tryck ut mördegen i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll i fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna och strö över lite florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben