Toscaglaserad mazarintårta

Serverar: 12-15 portioner

Mmmmm ..............

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 100 g margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g (1 3/4 dl) sötmandel
  • 3-4 bittermandlar
  • 50 g smält margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Toscasmet
  • 75 g margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk mjölk
  • 2 påsar (á 35 g) mandelspån
  • Instruktioner

    1. Lägg alla ingredienser till degen i en skål eller matberedare och arbeta snabbt ihop dem. Ställ degen kallt en stund.
    2. Kavla ut degen och klä en rund, smord form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter). Skålla mandeln, skala och mal den. Vispa äggen poröst med strösockret och blanda ner mandeln och det smälta margarinet. Häll smeten i formen och ställ kakan på galler på första falsen nerifrån i ugnen.
    3. Grädda i 175º ugnsvärme i ca 30 minuter.
    4. Koka under tiden toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm till kokpunkten men inte mer.
    5. Bred den varma smeten över kakan när den har ca 5 minuter kvar att grädda. Sätt då kakan högt upp i ugnen och helst på bara övervärme. Kakan är färdig när ytan är knäckig och har fått lite färg. Låt den kallna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben