Underbar Mazarintårta

Serverar: 1 portioner

Tid: 25 minuter

Tips Knäck upp äggen i en skål innan du häller dem i smeten. På så vis är man säker på att det inte kommer med något skal i smeten.

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ekologiska ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • Smör och mandelspån till formen
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l färska bär till garnering
  • Florsocker att pudra på kakan vid servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
    3. Rör till sist i mjölet för hand. Smörj och bröa en 20 cm diameters kakform med löstagbar botten.
    4. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
    5. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben