En smakrik mazarintårta som kommer från Hushållningssällskapet på Bjärka-Säby någon gång på 60-70 talet, foto okänd
Är det små bittermandlar ni har så kan ni ta någon extra.
Fick tips av en annan här på matklubben att hon pudrade över florsocker och hade lite grädde på sidan om. Det skulle vara väldigt gott skrev hon.
Ingredienser
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk vaniljsocker
25 st sötmandlar
6 st bittermandlar
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl kall mjölk
Glasyr
2 dl florsocker
2 msk vatten
Instruktioner
- Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör ner de malda mandlarna
och vaniljsockret.
- Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sist den kalla mjölken. Häll smeten i en smord bröad form och grädda i 180 gr ca 60 min.
Glasera kakan då den kallnat
Liknande recept
Kommentarer (15)
Hej Maneten! Du får full pott för denna tårta. Den är verkligen mycket god! Den kan jag verkligen rekommendera och den räcker till många! Ha en bra dag! / Jeanette
Suveränt god.Lätt att göra.Det här är lyxfika enligt mig.
Mumselimums! Supergod kaka...den tog slut väldigt fort. Ha en bra dag! / Anna
Jättegod och lättgjord. Den gick bra att frysa.
Supergod! Maken alskade den ocksa. jag bakade den 3 ganger pa 1 1/2 vecka . Vi kunde inte fa nog! :)
Hej maneten! Vilken underbar kaka! Alla som smakar den vill ha receptet. Tusen tack!!! Barbrol
Hej igen ! Kakan är nu uppäten. Den var saftig och subergod. En klar 5:a MVH Elly
Hej! Kakan var jättegod och uppskattades av alla gäster.. kanon 5 från mig... :-)
Hej!! Tack för ditt fina omdömme. Roligt att höra att ni också tyckte om den. Ha en bra dag!!
Något gick fel jag råkade skicka till mig själv tacket som skulle till en annan här på matklubben. Så får nu försöka göra det rätt. Vet inte om man kan radera kommentarier.
Har gjort denna kaka många gånger och den är supergod. Även provat utan glasyr och istället haft grädde till, som serverats vid sidan av. Det var nog godare. Kakan pudrade vi med florsocker.
Beroende framkallande! Använde dock bittermandelarom
Jag håller med även jag har gjort den goda kakan utan glasyr och serverade med vispgrädde mums....
Så saftig och god. Jag färgade glasyren rosa och strödde på silver pärlor, blev så vacker. :)
För många år sedan jobbade jag i vården och vi hade en anhörig som kom från Linköping och hälsade på och hade med sig och bjöd oss i personalen på denna jättegoda kaka. Har bakat den i många år nu och den är alltid lika uppskattat. Lätt att göra också. Fd mentalskötare