Mazarintårta

Serverar: 10 portioner

En smakrik mazarintårta som kommer från Hushållningssällskapet på Bjärka-Säby någon gång på 60-70 talet, foto okänd Är det små bittermandlar ni har så kan ni ta någon extra. Fick tips av en annan här på matklubben att hon pudrade över florsocker och hade lite grädde på sidan om. Det skulle vara väldigt gott skrev hon.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 25 st sötmandlar
  • 6 st bittermandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl kall mjölk
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör ner de malda mandlarna och vaniljsockret.
    2. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och sist den kalla mjölken. Häll smeten i en smord bröad form och grädda i 180 gr ca 60 min. Glasera kakan då den kallnat

    Liknande recept

    Kommentarer (15)

    Vetebullen 2 mars 2009

    Hej Maneten! Du får full pott för denna tårta. Den är verkligen mycket god! Den kan jag verkligen rekommendera och den räcker till många! Ha en bra dag! / Jeanette

    zack10 7 mars 2009

    Suveränt god.Lätt att göra.Det här är lyxfika enligt mig.

    Trollpacka 10 mars 2009

    Mumselimums! Supergod kaka...den tog slut väldigt fort. Ha en bra dag! / Anna

    svengelsk 5 juni 2009

    Jättegod och lättgjord. Den gick bra att frysa.

    clover 15 oktober 2009

    Supergod! Maken alskade den ocksa. jag bakade den 3 ganger pa 1 1/2 vecka . Vi kunde inte fa nog! :)

    barbrol 26 april 2010

    Hej maneten! Vilken underbar kaka! Alla som smakar den vill ha receptet. Tusen tack!!! Barbrol

    Ellysdotter 5 juli 2010

    Hej igen ! Kakan är nu uppäten. Den var saftig och subergod. En klar 5:a MVH Elly

    Ginas 24 januari 2011

    Hej! Kakan var jättegod och uppskattades av alla gäster.. kanon 5 från mig... :-)

    maneten 24 januari 2011

    Hej!! Tack för ditt fina omdömme. Roligt att höra att ni också tyckte om den. Ha en bra dag!!

    maneten 27 januari 2011

    Något gick fel jag råkade skicka till mig själv tacket som skulle till en annan här på matklubben. Så får nu försöka göra det rätt. Vet inte om man kan radera kommentarier.

    Matinga 28 januari 2011

    Har gjort denna kaka många gånger och den är supergod. Även provat utan glasyr och istället haft grädde till, som serverats vid sidan av. Det var nog godare. Kakan pudrade vi med florsocker.

    gertluddpowwel 18 april 2013

    Beroende framkallande! Använde dock bittermandelarom

    BeritI 25 april 2013

    Jag håller med även jag har gjort den goda kakan utan glasyr och serverade med vispgrädde mums....

    kekke46 8 september 2015

    Så saftig och god. Jag färgade glasyren rosa och strödde på silver pärlor, blev så vacker. :)

    Inga-Lena ivarsson 2 december 2021

    För många år sedan jobbade jag i vården och vi hade en anhörig som kom från Linköping och hälsade på och hade med sig och bjöd oss i personalen på denna jättegoda kaka. Har bakat den i många år nu och den är alltid lika uppskattat. Lätt att göra också. Fd mentalskötare

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben