Mazarintårta med jordgubbsberg

Serverar: 1 portioner

Recepttiteln säger allt ...

Ingredienser

  • Mördeg
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 200 g skållad, skalad och mald sötmandel
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2½ dl vispgrädde
  • Smörkräm
  • 50 g mjukrört, osaltat smör
  • 2 msk florsocker
  • 1 äggula
  • ½-1 tsk vanillinsocker
  • 1-1½ l jordgubbar
  • Gelé
  • 4 gelatinblad
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • ½ msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen och låt den vila i kyl.
    2. Vispa upp äggen till fyllningen och blanda ned mandel, socker och grädde. Kavla ut mördegen och klä en ganska låg form. Putsa av runt kanten och lägg i fyllningen. Grädda i 175° ca 45 minuter. Låt kakan svalna och stjälp upp den.
    3. Vänd så att rätt sida kommer uppåt och bred på smörkrämen. Trava sedan sköljda, rensade och väl avrunna jordgubbar på tårtan.
    4. Lägg gelatinbladen i blöt 20 minuter. Värm vattnet till geléet och lös de urkramade gelatinbladen. Tillsätt vin och citron. Ös eller pensla det halvstelnade geléet över jordgubbarna.
    5. Ställ tårtan svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben