Biskvikaka

Serverar: 30-35 portioner

Räkna med strykande åtgång!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 3 msk kakaopulver
  • 150 g smält smör
  • 1½ dl kokt vatten
  • Smörkräm
  • 150 g smält smör
  • 1 ägg
  • 1 hg riven mandelmassa
  • 2½ dl florsocker
  • Garnering
  • 200 g blockchoklad
  • 10 g kokosfett
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna.
    2. Vispa ägg och socker. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten.
    3. Grädda ca 20-25 minuter. Obs! Låt kakan kallna i långpannan.
    4. Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut på den kalla kakan. Frys kakan i en ½ timme.
    5. Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad. Bred ut chokladen jämt över den frusna kakan
    6. Tips! Skär denna långpannekaka i lagom stora kakor i n n a n chokladen stelnat så spricker den inte!

    Liknande recept

    20 min
    60
    1

    Kommentarer (1)

    mirre2 7 juni 2011

    Jätte goda kaka har gjort den flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben