Tar lite tid att göra. När den är färdig, bara njuter man av resultatet.
Ingredienser
Botten
8 st äggvitor
4 dl strösocker
400 g mandel (ska malas)
Smörkräm
225 g smör
3 dl florsocker
3 äggulor
200 g blockchoklad + lite olja
Instruktioner
Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda i sockret och den malda mandeln. Häll i en smord långpanna.
Grädda i 200 g ca 15 min. Vänd upp kakan på en bricka med bakplåtspapper på, låt kallna. Blanda smörkrämen. Stryk på smörkrämen på kakan ställ den sedan kallt.
Smält chokladen och lite olja över vattenbad eller i mikron. Låt den svalna innan den stryks på kakan/krämen, annars är det svårt att få den att fastna på smörkrämen. När man ska skära kakan i bitar är det bra att skölja kniven i varmt vatten.
Mycket god kaka och räcker till många! Biskvikänsla i konsistensen men kanske inte riktigt i smaken.
Jätte god!
Jättegod! Helt klart en ny favorit.
Bjöd på kakan och alla tyckte den var underbart god.Bland det godaste jag gjort.
Jättegott och snabbare än att göra vanliga biskvier. Kommer garanterat baka den fler gånger.
Den vart god :)