Biskvikaka i långpanna

Tar lite tid att göra. När den är färdig, bara njuter man av resultatet.

Ingredienser

  • Botten
  • 8 st äggvitor
  • 4 dl strösocker
  • 400 g mandel (ska malas)
  • Smörkräm
  • 225 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 200 g blockchoklad + lite olja
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda i sockret och den malda mandeln. Häll i en smord långpanna.
    2. Grädda i 200 g ca 15 min. Vänd upp kakan på en bricka med bakplåtspapper på, låt kallna. Blanda smörkrämen. Stryk på smörkrämen på kakan ställ den sedan kallt.
    3. Smält chokladen och lite olja över vattenbad eller i mikron. Låt den svalna innan den stryks på kakan/krämen, annars är det svårt att få den att fastna på smörkrämen. När man ska skära kakan i bitar är det bra att skölja kniven i varmt vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Maja75 30 augusti 2008

    Mycket god kaka och räcker till många! Biskvikänsla i konsistensen men kanske inte riktigt i smaken.

    susannesveen 28 oktober 2008

    Jätte god!

    solen08 17 januari 2009

    Jättegod! Helt klart en ny favorit.

    dagbib 29 augusti 2009

    Bjöd på kakan och alla tyckte den var underbart god.Bland det godaste jag gjort.

    camillaf14 3 december 2010

    Jättegott och snabbare än att göra vanliga biskvier. Kommer garanterat baka den fler gånger.

    Amiie88 6 januari 2011

    Den vart god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben