Bittens smörgåstårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 12 timmar 30 minuter

En riktigt matig och mättande smörgåstårta.

Ingredienser

  • 16 landgångsbröd
  • Fyllning: 1
  • 340 g burkskinka (picnicbog), finhackad
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 - 4 tsk stark grovkornig senap
  • 2 - 3 msk majonnäs
  • Fyllning: 2
  • 400 g bredbar gräddpastej
  • 3 - 4 msk bostongurka
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 - 3 msk majonnäs
  • Fyllning: 3
  • 400 g räkor i lag
  • 6 hårdkokta ägg
  • 3 - 4 dl crème fraiche
  • 3 - 4 msk majonnäs
  • ½ hackad rödlök
  • Hackad dill
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • Vichyvatten
  • Garnering
  • Kruksallad
  • Majonnäs
  • Tomat
  • Gurka
  • Citron
  • Ägg
  • Rökt skinka
  • Rökt lax
  • 400 g räkor i lag
  • Röd stenbitsrom
  • Ostskivor i rullar
  • Instruktioner

    1. Rör samman ingredienserna till fyllning 1, 2 och 3. Lägg ut 4 landgångsbröd och dutta över vichyvatten. Bred på fyllning 1. Lägg 4 bröd åt andra hållet på fyllningen och dutta över vichyvatten. Bred på fyllning 2. Lägg ut 4 landgångsbröd åt samma hållet som första gången och dutta över vichyvatten. Bred på fyllning 3. Ta dom sista 4 bröden och lägg dom som åt samma håll som andra lagret. Blöt ner 1 - 2 kökshanddukar och vira dom runt tårtan. Klä sedan i tårtan i plastfolie och ställ i kylskåpet till nästa dag.
    2. Garnera efter smak och tycke. Klä med tunna skivor gurka runt hela tårtan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben