Björk dricka

Serverar: 2 portioner

ett måste på våren går att frysa

Ingredienser

  • 3 liter späda björkblad (musöron)
  • 1½ liter vatten
  • 1½ liter socker
  • 3 citroner
  • 40 g citronsyra
  • Instruktioner

    Koka vatten och socker tills sockret smält Skiva citronerna, varva med bladen i en gryta. Blanda citronsyran i den heta sockerlagen. Häll den varma lagen över bladen och citronerna. Låt stå i tre dagar på svalt ställe.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    3-4
    2
    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (7)

    qwewq 10 december 2007

    var kan man hitta björkblad ? jag hittar inte i affärerna

    Tillberga 21 december 2007

    björklöven plockar jag på våren när dom är som musöron

    MrsC 2 april 2008

    Tack vilket härligt recept :-) Hälsningar Pia

    Yrr 8 juli 2009

    Låter jättegott! Ska definitivt prova.

    kekke46 1 april 2010

    Hej! Det måste prövas hörs läskande. Mvh // kekke

    vicke58 8 juni 2010

    tack för detta spännande recept

    Lindanemon 31 maj 2013

    Tack för detta underbara recept. Har haft det i flera år, men i år blev det av att göra den. En helt underbar dricka. Detta kommer absolut att bli en tradition resten av mitt liv. Högsta betyg. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben