Björnbärsbakelse

Serverar: 6 portioner

Emma. Namnet har tyskt ursprung och betyder ”den höga”. 23/7.

Ingredienser

  • 1 pkt savoiardkex, avlånga kex, används i tiramisu, cirka 24 st
  • 3 dl grädde
  • 150 g björnbär (några fina bär till garnering)
  • 0,5 dl florsocker
  • 3 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Dela kexen på mitten och ställ dem ut med kanten i sex glas eller i koppar. Smula sönder några kex och lägg smulorna i botten på glaset eller koppen.
    2. Vispa grädden. Mosa björnbären och blanda i sockret. Blöt upp gelatinet och värm upp det enligt anvisning på paketet.
    3. Blanda först ner det uppblötta gelatinet i hälften av björnbärsmoset och tillsätt sedan resten. Vänd ner blandningen i grädden.
    4. Spritsa eller klicka ner björnbärsmoussen i hålet där kexen blir en ”vägg”. Spara lite mousse till garnering. Låt stå kallt en stund tills moussen stelnat.
    5. Vänd glaset eller koppen upp och ned och tag försiktigt ut bakelsen. Garnera med en klick mousse och ett björnbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben