Detta var en gourmetmiddag i Sollefteå som avslutades med denna dessert. Så gott och så fint. Tack Ulf och Kicki
Ingredienser
3 dl björnbär
3 äggulor
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Overheadfilm
Björnbärssåsen
1 dl björnbär
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 tsk citronsaft
50 g mörk blockchoklad
Instruktioner
- Forma 4 strutar av overheadfilm ca 6-7 cm i diameter samt 1 dm hög.
- Rensa och kör bären i mixer. Passera sen genom trådsil.
- Blanda äggulor och florsocker i en kastrull. Placera kastrullen i vattenbad på plattan. Vispa tills smeten tjocknat. Lyft kastrullen ur vattenbadet och ställ den i kallt vatten. Fortsätt vispa då och då tills smeten kallnat.
- Blanda äggsmeten med bärpurén.
- Vispa grädden hårt. Vänd sen försiktigt ner grädden i äggsmeten.
- Fyll strutarna med parfait och placera dem stående i glas eller andra höga smala formar som tål kyla.
- Ställ i frysen minst 4 timmar.
- Såsen: blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sen svalna. Mixa bären och passera genom trådsil. Blanda bär, sockerlag och citronsaft.
- Flytta kåtorna från frysen till kylen ca 30 min innan de ska avnjutas.
- Staketet: smält 50 g mörk blockchoklad. Forma en strut av bakplåtspapper och spritsa ut choklad på bakplåtspapper till önskad form.
- Ställ kallt. Ställ en strut på en assiett, ställ en bit chokladstaket bredvid samt ringla sås runt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
värkar gott måste pröva:p