Blåbärs och crème fraichekaka
Serverar:
1 portioner
...bjuder du på till helgens smaskiga fikastund!
Ingredienser
3 ägg
3 dl råsocker, strö
150 g Norrmejerier Smör
2 dl Crème Fraiche
4 dl fullkornsvetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
2 dl frysta blåbär
1 msk mjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°.
Smöra och mjöla en stor sockerkaksform noggrant. Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret.
Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Blanda i crème fraiche och smält Norrmejerier Smör i äggvispet.
Rör därefter ner mjölblandningen försiktigt. Rulla frysta blåbär i lite vetemjöl och blanda ner i smeten.
Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller tills kakan känns klar med en provsticka.
Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
Liknande recept
Smulpaj med päron & blåbär
4-6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Blåbärs smoothie
1
4-6
Crème fraiche paprika/chili bacon och spaghetti
4.7
4
2
Kokosrutor med blåbär
2
3
Kycklinggratäng med vitlök och creme fraiche
4.7
6
247
Blåbär/banan och kokosglass
3.5
5 min
3-4
2
Fryst creme fraiche-tårta
4.8
8
5
Cheesecake garnerad med hallon och blåbär
4.5
8-10
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!