Blåbärs och crème fraichekaka

Serverar: 1 portioner

...bjuder du på till helgens smaskiga fikastund!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl råsocker, strö
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl frysta blåbär
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smöra och mjöla en stor sockerkaksform noggrant. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Smält smöret.
    4. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Blanda i crème fraiche och smält Norrmejerier Smör i äggvispet.
    5. Rör därefter ner mjölblandningen försiktigt. Rulla frysta blåbär i lite vetemjöl och blanda ner i smeten.
    6. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter eller tills kakan känns klar med en provsticka.
    7. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben