Blåbärsmakroner

Serverar: 30 portioner

Jag som älskar blåbär och kakor...

Ingredienser

  • Kakor
  • 4 dl florsocker
  • 125 g skållad, skalad och mald sötmandel
  • 1 ¼ dl äggvita, 3-4 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk mosade blåbär
  • 1 krm blå hushållsfärg
  • Smörkräm
  • 100 g Arla svenskt smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk mosade blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp. Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
    3. Tillsätt blåbär och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
    4. Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
    5. Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.
    7. Smörkräm: Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös. Vispa ner äggulan och blåbärsmoset. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emaxen 15 februari 2011

    Har nu bakat dina blåbärsmakroner, de var väldigt lättbakade och väldigt goda att äta. Full pott på smak,recept och lätta att göra. Tack för detta recept/emaxen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben