Blåbärsvinäger

Tid: 2 veckor 5 minuter

En mycket god vinäger som passar jättefint att marinera mörkt kött i. Även gott i sås till vilt eller fågel.

Ingredienser

  • 7 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • Cirka 2 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Fyll en fin flaska till hälften eller två tredjedelar med blåbär och fyll på med vinäger.
    2. Ställ mörkt och svalt i två veckor tills bären färgat av sig ordentligt.
    3. Sila vinägern genom ett kaffefilter och häll tillbaka i flaskan. Om det bildas bottensats kan du sila den igen.
    4. Använd blåbärsvinägern i alla sammanhang där du serverar vilt eller mörkt kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    123Linnea 4 augusti 2010

    Hej! Jag lade in en bild om det är ok?!

    Zuzzanne 4 augusti 2010

    Tack så jättemycket för den underbara bilden... Man blir ju sugen att göra några flaskor i present när de är så fina.

    Jilliii 3 september 2010

    Hur länge håller den sig? Funkar det med frysta bär??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben