En mycket god vinäger som passar jättefint att marinera mörkt kött i.
Även gott i sås till vilt eller fågel.
Ingredienser
7 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
Cirka 2 dl blåbär
Instruktioner
- Fyll en fin flaska till hälften eller två tredjedelar med blåbär och fyll på med vinäger.
- Ställ mörkt och svalt i två veckor tills bären färgat av sig ordentligt.
- Sila vinägern genom ett kaffefilter och häll tillbaka i flaskan. Om det bildas bottensats kan du sila den igen.
- Använd blåbärsvinägern i alla sammanhang där du serverar vilt eller mörkt kött.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Hej! Jag lade in en bild om det är ok?!
Tack så jättemycket för den underbara bilden... Man blir ju sugen att göra några flaskor i present när de är så fina.
Hur länge håller den sig? Funkar det med frysta bär??