Ljummen broccoli och blomkåls sallad med nötter, parmesan och avocado

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod "matig" sallad

Ingredienser

  • 750 ml broccoli (huvud)
  • 750 ml blomkål (litet huvud)
  • 300-400g bruna linser (1 burk)
  • 300-400g kikärtor (1 burk)
  • 100-150 g små tomater, gärna på gren
  • 2 msk kapris
  • Svartpeppar
  • 2-3 msk olivolja
  • Till servering
  • 6-8 blad färsk basilika
  • 1 dl färsk ruccola
  • ½-1 avocado (en stor halva eller en liten hel)
  • 1/2 rödlök (finhackad)
  • 1/2 dl valfria rostade nötter och / eller frön
  • Parmesan hyvlad (eller Mozarella bollar)
  • 1 citron (i klyftor)
  • Dressing
  • 1 dl oliv olja
  • 1/2 dl blåbärsvinäger eller hallonvinäger
  • 1/2 tsk honung
  • 1 tsk dijon senap
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. ånga broccoli och blomkål lätt Lägg i långpanna tillsammans med tomaterna, kikärtorna, kapris och linser. Skvätt över oliv olja och några nypor grovmalen svart peppar. Ställ in i 175 grader varm ugn ca: 20 - 30 minuter
    2. Lägg de varma grönisarna pa ett stort fat - riv basilikan och ruccolan i bitar strö över tillsammans med den finhackade löken, nötterna, avocadon och till sist parmesan eller mozarella. Servera citron klyftorna runt kanten pa sallads fatet.
    3. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen och häll över.
    4. För det vackra - dekorera gärna med ätbara blommor.
    5. Servera med varmt bröd och smör!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben