Sallad på broccoli, rödlök och äpple
I skolan där jag jobbar serveras denna sallad regelbundet. En jättegod sallad på färsk broccoli som passar till det mesta - och broccoli som är så nyttigt!
Eftersom jag älskar färsk broccoli tar jag ett mindre äpple och en liten lök.
Ingredienser
1 bukett färsk broccoli
1 äpple (litet)
1 röd lök
Dressing
2-3 msk matolja (t.ex. solros- eller rapspolja)
1 msk vitvinsvinäger eller saften av ½-1 citron
1 msk italiensk salladskrydda
Ev. lite vatten
Salt
Grovmalen svartpeppar
Instruktioner
- Skär buketterna av broccolin och lägg i en skål.
Hacka en liten rödlök - behöver inte vara finhackad - lägg i skålen.
Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen.
- Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. Servera direkt eller låt vila en stund.
- Salladen håller sig ca 2 dagar, sen börjar rödlöken se tråkig ut och äpplena mjuknar.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Ska man inte koka broccolin?
Nej, den ska vara färsk, men man kan kanske prova med kokt om man vill 😊