Sallad på broccoli, rödlök och äpple

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

I skolan där jag jobbar serveras denna sallad regelbundet. En jättegod sallad på färsk broccoli som passar till det mesta - och broccoli som är så nyttigt! Eftersom jag älskar färsk broccoli tar jag ett mindre äpple och en liten lök.

Ingredienser

  • 1 bukett färsk broccoli
  • 1 äpple (litet)
  • 1 röd lök
  • Dressing
  • 2-3 msk matolja (t.ex. solros- eller rapspolja)
  • 1 msk vitvinsvinäger eller saften av ½-1 citron
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • Ev. lite vatten
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär buketterna av broccolin och lägg i en skål. Hacka en liten rödlök - behöver inte vara finhackad - lägg i skålen. Kärna ur ett äpple - behöver inte skalas - och skär i tärningar och lägg i skålen.
    2. Blanda dressingen i en skål och häll över broccoli/lök/äpplen, blanda ordentligt. Servera direkt eller låt vila en stund.
    3. Salladen håller sig ca 2 dagar, sen börjar rödlöken se tråkig ut och äpplena mjuknar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    chlindgren 4 februari 2013

    Ska man inte koka broccolin?

    fahannan 7 februari 2013

    Nej, den ska vara färsk, men man kan kanske prova med kokt om man vill 😊

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben