Gratäng med blomkål, broccoli och kalkon

Dukanvänligt.

Ingredienser

  • 150 g stekt svamp
  • 500 g broccoli
  • 500 g blomkål
  • 400 g skivad kalkon
  • 2 salladslökar
  • 2 dl riven ost light
  • 6 ägg
  • 5 dl grädde light
  • 1 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Ancho chilipulver
  • Instruktioner

    1. Stek svampen till vätskan reducerats och salta och peppra.
    2. Dela blomkål och broccoli till mindre delar. Finstrimla eventuell stammen. Strimla kalkon och salladslökar. Ha ner allt i en stor ugnsfast form och blanda med den stekta svampen och riven ost.
    3. Vispa ihop ägg och grädde med mjölk, pressad vitlök och kryddor. Grädda i 200°C i 40 minuter. Börjar den bli bränd på ytan kan man lägga över aluminiumfolie de sista 10 minuterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben