Blomkålscouscous

Serverar: 4 portioner

God blomkålscouscous som har det mesta - sötma, sälta, syrlighet och knaprighet. Perfekt för de som äter enligt LCHF-kost men självklart för alla er andra också!

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 msk kallpressad oliv- eller rapsolja
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 100 g riven sallad, isberg eller romansallad
  • 1 morot
  • 1 gulbeta
  • 50 g kokta sockerärter
  • ½ rödlök
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 2 dl cashewnötter
  • Örtsalt
  • Dijondressing
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv blomkålen på ett rivjärn och lägg i blöt i kallt vatten i 3-4 minuter. Det går bra att hoppa över också, men blomkålen blir mildare i smaken och man lägger den i blöt först. Spara bladen från blomkålen. Häll av vattnet och rör ihop blomkålen med oljan och citronjuicen.
    2. Lägg sallad och blomkålsbladen på ett fat och lägg över blomkålssmulorna på fatet. Skala och svarva moroten och gulbetan eller strimla fint och lägg på. Lägg på sockerärtorna. Hyvla över rödlök med en mandolin. Strö över cashewnötter och granatäppelkärnor. Krydda med örtsalt.
    3. Vispa ihop dijonsenap, socker och vinäger i en skål. Droppa i oljan och vispa under tiden. Tillsätt salt och peppar.
    4. Servera dressingen till blomkålssalladen eller ringla den över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben