Pulled lax med blomkålscouscous

Serverar: 4 portioner

Många tror att nyttig mat är tråkigt och inte smakar så gott. Bjud dem på den här rätten och de kommer bli överraskade.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé i bit
  • 1 kg blomkål
  • 1 msk olivolja
  • ½ isbergssalladshuvud
  • Kryddblandning
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • ½ tsk chiliflakes
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • ½ tsk socker
  • ½ lime, finrivet skal
  • Sås
  • 1 dl mango chutney
  • 1 dl majonnäs eller turkisk yoghurt
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • Instruktioner

    1. Mortla ihop fänkålsfrön, chiliflakes, peppar, salt och socker Blanda med limeskalet. Lägg laxen i en ugnsform och strö över kryddblandningen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter, till en innertemperatur på 47 grader.
    2. Riv blomkålen på den grova sidan av ett rivjärn. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Häll ner blomkålssmulet och låt koka ca 3 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och rör ner oljan.
    3. Blanda mango chutney med majonnäs/turkisk yoghurt och lime till en sås. Plocka salladsbladen och lägg i kallt vatten så de blir extra krispiga.
    4. Servera lax och blomkål i salladsbladen och ringla över lite sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben