Blomkålsterrin

Serverar: 20 portioner

En len terrin som passar utmärkt ihop med lökmarmelad. Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 1½ dl kokosmjölk
  • ½ krm riven muskotnöt
  • 2½ tsk agar agar (pulver)
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skär loss ca 500 g blomkålsbuketter. Koka i lättsaltat vatten så att det finns tuggmotstånd kvar (al dente). Ånga av. Skär resterande blomkål i bitar. Koka dem helt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av.
    2. Mixa blomkålsbitarna med kokosmjölken helt slätt. Häll över i en kastrull. Tillsätt muskot och agar agar. Koka upp under omrörning (100 grader). Smaka av med salt. Vänd ner blomkålsbuketterna. Sjud 1-2 minuter.
    3. Häll upp i en form ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben