En len terrin som passar utmärkt ihop med lökmarmelad.
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Ingredienser
1 kg blomkål
1½ dl kokosmjölk
½ krm riven muskotnöt
2½ tsk agar agar (pulver)
Salt
Instruktioner
- Skär loss ca 500 g blomkålsbuketter. Koka i lättsaltat vatten så att det finns tuggmotstånd kvar (al dente). Ånga av. Skär resterande blomkål i bitar. Koka dem helt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av.
- Mixa blomkålsbitarna med kokosmjölken helt slätt. Häll över i en kastrull. Tillsätt muskot och agar agar. Koka upp under omrörning (100 grader). Smaka av med salt. Vänd ner blomkålsbuketterna. Sjud 1-2 minuter.
- Häll upp i en form ca 2 liter. Skaka/knacka formen lätt mot bänken så att eventuella luftbubblor försvinner. Ställ kallt i minst 3 timmar.
Liknande recept
Kommentarer (0)