Böcklingrulle

Serverar: 8 portioner

Tid: 20 minuter

Bra bjudgott eftersom man kan förbereda allt.

Ingredienser

  • Ca 300 g mjukt tunnbröd (ej kryddat)
  • 175 g böcklingpastej
  • 1 ½ dl majonäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 hårdkokta hackade ägg
  • 1 knippa dill
  • Garnering
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g räkor
  • Strimlad isbergssallad
  • Instruktioner

    1. Lägg ut tunnbrödet så att det kan rullas ihop till en ca 3 dm lång rulle. Dänk brödet med lite vatten. Blanda böcklingpastejen med majonäsen lite i taget till en slät massa. Vispa grädde och rör försiktigt ner den. Bred ut drygt hälften av blandningen på tunnbrödet. Fördela det hackade ägget jämnt över brödet. Hacka dillen och strö också den över. Rulla ihop till en rulltårta.
    2. Låt gärna ligga kallt i fuktat smörgåspapper några timmar. Om man önskar kan man skära rullen i bitar innan man stryker över resterande fyllning och garnerar tårtan.
    3. Till garnering: Skiva äggen och rensa räkorna. Lägg ägg och räkor i rader överst på tårtan. Strö strimlad sallad längst kanterna på tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    iza1 5 juli 2009

    Helt underbart! Jag har letat efter receptet länge. Jag har bara gjort rullen "på känn", men det underlättar väldigt att ha mått på ingredienserna. Brukar göra den i stället för smörgåstårta när jag fyller år och blir då alltid tillfrågad om receptet , så den är väldigt uppskattad ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben