Bönchili

Serverar: 4 portioner

Vegetarisk rätt, servera med kokt ris, sallad och matyoghurt

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 paprika, färg efter smak
  • Olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 grönsaksbuljontärning
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 burk svarta bönor, 400 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär paprikan i tärningar. Fräs lök och paprika i lite olja. Tillsätt pressad vitlök, krossade tomater, buljongtärningen och sambal oelek.
    2. Låt puttra ihop så allt blir genomvarmt. Skölj bönorna och rör ner dem i grytan, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Koka inte, då blir bönorna lätt söndermosade, de skall bara precis värmas upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben